Om Juelsminde Havn og Marina


Juelsminde Havn & Marina ..... centralt i Det Østjyske Øhav

Gæster Takst- og prisblad 2024 <-- Tryk her - åbner i nyt vindue

Det er havnens intention, at alle gæster skal føle sig velkommen, og det gælder uanset, om du kommer i en folkebåd eller en stor motorbåd.

Da havnen geografisk har en placering tæt på "havets motorvej", er det en havn, som man naturligt anløber. Desuden har det også stor betydning, at havnen, så at sige, ligger midt i den hyggelige Juelsminde handelsby, hvor du kan få dækket alle dine indkøbsbehov.

En god idé at komme først på dagen

Da havnen anløbes af over 10000 gæstebåde hver sommer, er det en god ide at ankomme først på dagen. Vi har ikke nogen decideret gæstepladser, men de pladser hvor der er et grønt skilt, kan du roligt fortøjre. Desuden er du også velkommen til at fortøjre langs molerne i den gamle fiskerihavn og i Sandbjerg Marina (den gamle færgehavn). Stormolen i den gamle fiskerihavn, er forbeholdt skibe over 15m, og det bedes respekteres.

Systemet med de røde og grønne skilte

Systemet med de røde og grønne skilte fungerer ret godt her i havnen. Kommer du op ad dagen kan du opleve røde skilte, men det er normalt fastliggere der er på dagstur.

Havnefogeden starter hver morgen med at tjekke om gæstesejlerne har husket at betale havnepenge. inden kl 9,00 vendes skiltene på rødt på de pladser, hvor fastliggeren  kommer hjem, og de skal som hovedregel være ledige fra kl 12.00, samme dag. Sidst på dagen kommer havnefogeden igen rundt på broerne for at kontrollere at der er afregnet havnepenge.

Der er betalingsautomater opsat ved havnekontoret i mellem Gl. Havn og Østhavnen, og ved klubhuset mellem Gl. Havn og Marinaen. Her trækkes også Havnekortet til strøm og adgang til servicebygningerne. Disse refunderes også her.

Betalings-elstandere til alle pladser

Juelsminde Havn har betalings-elstander til samtlige pladser. For at købe strøm kræver det at du har et betalingskort. Samme sted hvor havneafgiften betales, kan der trækkes kort til strøm og toiletadgang. Kortet skal du benytte når du køber strøm på broerne, som betaling for brusebade og som adgangskort til toilet-og bruserum samt klubhuset. Du betaler 55kr i depositum for kortet og kan selv vælge hvor mange "penge" du vil sætte på kortet. Når du sejler igen kan du sælge kortet igen til "cashloaderen", her vil du så få dit depositum samt den resterende strøm tilbagebetalt. På samtlige elstander er der en udførlig brugs-anvisning der fortæller, hvordan du køber strøm. Husk når du afsejler: sæt kortet i elstanderen og tryk på 2-tallet, derved tømmer du dit elstik, og kan sælge den resterende strøm i "cashloaderen", eller du kan gemme det på kortet, til  næste gang du besøger Juelsminde Havn.

Samtidig med du køber et elkort/betalingskort, kan du også i "cashloaderen" betale dine havnepenge. Derved er du fri og uafhængig af havnefogeden. I "cashloaderen" kan du betale med både kontanter og betalingskort. Dog ved klubhuset kun med betalingskort.

Autocamper 1/4-30/11: 205dkr.  1/12 - 31/3: 120 dkr.

Både 0 - 9,99m 190dkr

Både 10 - 11,99m 210dkr

Både 12 - 14,99m 250dkr

Både 15 - 19,99m 445dkr

Både 20 meter og derover 570dkr

Flerskrogsbåde under 12m 280dkr

Flerskrogsbåde over 12m 325dkr

Alle fartøjer fra 1/11 til 31/3. 100dkr

7. dag ved kontinuerlig leje er gratis.

Slæbested 50 kr pr gang med havnekort.

Vi vil være blandt de bedste og har derfor gode faciliteter

Havnen har en målsætning om at være blandt de bedste havne i Danmark. Det betyder også, at der løbende investeres i nye tiltag og forbedringer. I de sidste år er der investeret i en ny bad-og toiletbygning i den nye marina, 2 nye legepladser til børnene, tømningsanlæg til olie og wc-tank, nyt slæbested, mobilhome-pladser, redningsstiger og kranse, pulverslukker på alle broer, nye antibegroningsslanger, ny maste-kran, grillpladser, nye bænksæt over hele havnen, p-pladser foran klubhuset, og "krabbebro" i den gamle fiskerihavn (kun for børn). Ligeledes er der Benzin- og Diesel-anlæg på servicekajen , også i den gamle fiskerihavn.

Vi ønsker at hygiejnen og rengøringen skal være helt i top på vore bade - toiletbygninger. Derfor har vi opsat en rengøringsplan samt en dokumentationsliste, der viser, hvordan og hvornår der er gjort rent. På listen er der også plads til ris eller ros, som du gerne må påføre.

Faciliteter i og omkring Juelsminde Havn og Marina

Kommer du sejlende, kan du nyde godt af de gode faciliteter, der findes overalt på de 4 havne.

Vi tilbyder:

  • Gode bade- og toiletforhold
  • Grillpladser med nye bænksæt overalt
  • Klubhus med tilhørende hygge
  • Gratis trådløst netværk, til mails/e-avis behov. Navn: JuelsmindeMarina
  • Nye betalings-elstander til samtlige bådpladser
  • Ny stor legeplads til børnene
  • Stor krabbebro (kun for børn) med krabbevæddeløbsbane
  • Benzin(95 E10) - og Dieselanlæg(B0) på servicekajen 

Et område med spændende butikker, restauranter og cafeer;

Hos den lokale fiskehandler kan du købe fisk og røgsmuld.
Omkring, især det gamle havnebassin finder du en palét af muligheder: En af Danmarks flotteste fiskebutikker med både bistro NIOR og eget røgeri, stort og flot café og ishus som børnene -nææsten- ikke kan gå forbi. Restaurant PÅ HAVNEN, hvor mad og musik i sommerhalvåret går op i en større enhed. MØLLERS med det store menukort - og især smørrebrød.....og ikke mindst byens bedste pølsevogn. 

Herudover finder du også:

  • Minigolf v campingpladsen.
  • Bådudstyrsbutikker

Lige i centrum

Bevæger du dig ca 200m væk fra havnen, befinder du dig pludselig midt i den sprudlende handelsby, der garanteret kan dække selv den mest kræsne kundes behov.

Indenfor gå-afstand finder du også en flot NATURLEGEPLADS....en GRATIS legeplads for børn og barnlige sjæle i alle aldre. På kælkebakken kan du kælke året rundt, der er klatretårne med fantastisk udsigt, rutchebaner, svævebaner og meget mere.

Mulighederne er mange, og valget er dit.

Du kan få et yderligere indblik i alle vores gode faciliteter i introduktionsvideoen på forsiden.

Juelsminde Havn02